woensdag 28 maart 2018

Contactgeluid

De menselijke stem veroorzaakt hoofdzakelijk luchtgeluid. Luidsprekers die star aan een wand zijn bevestigd veroorzaken zowel lucht- als contactgeluid. Om te begrijpen wat geluid is en doet. Contactgeluid en contactgeluidisolatie Samenhang Bouwbesluit en normen.


In woningen, met name in appartementen, kunnen harde vloerbedekking problemen opleveren wat betreft geluidsoverlast. Omdat harde vloerbedekkingen steeds.

Op dit forum is heel veel te vinden over geluidsisolatie en toch kom ik er niet uit. Mijn probleem is contactgeluid. Geluidshinder kan ontstaan door onvoldoende isolatie tegen contactgeluid.


Brongeluid door bijvoorbeeld boren of hakken over een harde vloer staat rechtstreeks. Daarvoor zijn dikke, veerkrachtige ondervloeren op de markt die de isolatie voor contactgeluid met decibel of meer verbeteren. In tegenstelling tot contactgeluid is er dus geen direct contact met een constructie.


Denk hierbij aan praatgeluiden of bijvoorbeeld muziek-en tv geluiden. Lucht- en contactgeluid : Binnen het gebouw hebben we te maken met twee soorten gelui te weten luchtgeluid en contactgeluid.

Vanaf het begin ervaren wij contactgeluid van de. Bij luchtgeluid worden de. Het gaat dan niet om geluid dat zich via de lucht verplaatst maar geluid dat door. Cementgebonden en calciumsulfaatgebonden dekvloeren in relatie tot contactgeluid : het ligt kritisch, dus voorkom verstoring, scheurvorming en onthechting.


Geluidsisolatie muur voor luchtgeluid en contactgeluid. Je kunt een ruimte op verschillende manieren akoestisch isoleren. Storende geluiden uit de buitenwereld of lawaai.


De geluidsisolatie van de meeste woningen en appartement is vaak niet voldoende om alle hinderlijke geluiden te weren. Geluiden van muziek, voetstappen, dichtslaande. Hierdoor wordt contactgeluid zoveel mogelijk voorkomen.


In de praktijk wordt dit goede ontwerp niet altijd zo uitgevoerd. Wist u trouwens dat loopgeluid en contactgeluid de grootste vorm van geluidshinder in huizen en appartementen veroorzaakt? Door een foute uitvoering.


Luchtgeluid De geluidsbron brengt de trillingen via de lucht. Geluidsoverlast ontstaat voornamelijk door contactgeluid , via vaste verbindingen met de aangrenzende ruimte. Spijkers en schroeven alleen al zijn goede geluidsbruggen. De trillingen worden doorgegeven aan de rest van de constructie van de auto.


Dit is anders dan contactgeluid.

We spreken van contactgeluid bij geluiden vanwege lopen, vallende voorwerpen of bijvoorbeeld een (was-)machine die door direct contact met een vloer. Naast directe geluidsoverdracht van de ene naar een andere ruimte kan er ook flankerende geluidsoverdracht of flanking optreden. Zowel lucht- als contactgeluid kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.