donderdag 30 augustus 2018

Linoleum snijden

Om delen van het linoleum te verwijderen heb je gereedschap nodig. Het kan met een mes of een zogenaamd gutssetje. De linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum.


Er bestaan speciale zachte linoleumsoorten voor. Materialen voor linosnede Kopen?

Snijden van stempels uit linoleum. Het snijwerk kan beginnen, dus pak je gutsenset erbij. Snij alleen de gearceerde delen van de tekening weg. Zacht linoleum om gemakkelijk in te gutsen. Professionele kwaliteit, groot formaat.


Het linoleum Daarna moet je de tekening over brengen op het linoleum. Een oude techniek in een nieuw jasje! De techniek hiervoor is het ‘lino snijden ’, een hoogdruktechniek.

Linoleum wordt ook in de artistieke sector gebruikt. Meer info daarover kan je. Her)ontdek ambachtelijke grafische technieken als etsen, linosnede en zeefdrukken bij Atelier Indrukwekkend!


Zeer stevige kwalitatief hoge houtsnijbeitelset om hout mee te snijden. Bij linoleumsnede wordt een negatief patroon in het stevige linoleum gesneden. Kurklinoleum is zachter dan andere linoleums (linlea?) De eerste heeft dus mijn voorkeur, vooral met kinderen. Mocht je alleen de hardere soorten.


Breed assortiment gereedschap voor het leggen van vinyl (PVC) en linoleum vloeren, speciaal voor de professionele vloerenlegger. Verkrijgbaar in onder andere de. Laura, voorbeeld Ik heb al tijden gereedschap en materiaal om linoleum te snijden maar ben er eigenlijk nog nooit aan toegekomen.


De laatste keer dat ik echt linoleum. Linosnijden is leuk om te doen. Ook een beetje moeilijk, want je moet goed oppassen met het snijden in het linoleum.


Maak kennis met Marmoleum, de eerste CO2-neutrale vloer ter wereld. Een fascinerende wereld van kleuren en dessins. Met een breed scala aan collecties biedt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.