donderdag 31 januari 2019

Optrede trap berekenen

Zelf je trap uittekenen: het is een behoorlijke uitdaging die wat rekenwerk vereist. Ontdek hier hoe je de afmetingen eenvoudig kan berekenen ! Geef hier de maten van uw trap sparing van de plaats waar de trap moet komen en u krijg gelijk de trap maten te zien. Bereken parameters van een trap stijghoek aantrede optrede trapboom val en opening.


De verticale afstand tussen opeenvolgende traptreden heet de optrede.

Met de trapformule bereken je eenvoudig of je trap makkelijk begaanbaar is. Het gemak van trappen wordt berekend door een formule gebaseerd op de gemiddelde staplengte op een vlakke ondergrond. Haast is een garantie op een tegenvallend resultaat. Het maken van een trap met een halve draai is een hele klus, de op- en aantrede zijn nog wel te doen, maar het.


Het berekenen van een trap is niet zo moeilijk. Je moet enkel een paar basisbeginselen kennen,. De optrede is vele malen belangrijker dan de aantrede! Tekening is niet helemaal duidelijk.

De ideale trap heeft een hoek tussen 42. Bij gedraaide trappen en spiltrappen wordt gesproken van verdreven treden. Hallo, Ik moet voor mijn maquette een trap berekenen , maar heb dus een probleem. Onze Trap -o-theek is een toonzaal waarin u zelf uw trap kan samenstellen.


Dit is een uniek en gepatenteerd concept in België. Op deze pagina kunt u een steektrap uitrekenen. Als u de trap maten intypt krijgt u gelijk de aantrede, optrede en doorloop hoogte te zien. Beloopbaarheid van de trap berekenen.


Om te bepalen of een trap goed beloopbaar is wordt in de bouw doorgaans gebruik gemaakt van. Info over trap online berekenen. Resultaten van zoekmachines! Via deze site kan je zelf makkelijk berekening doen.


De aantrede is de horizontale afstand tussen de voorkanten van twee opeenvolgende treden. Een trap bestaat uit een optrede en een aantrede. De beloopbaarheid geeft de schuinte van de trap aan.


Deze kan berekend worden door te kijken naar de verhouding tussen optrede en aantrede.

Dit is wel voor een rechte steektrap, maar de maten zijn voor deze trappen het zelfde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.