vrijdag 18 december 2020

Zachtboard plafond

Goededag, Samen met mijn vriend hebben wij een huis gekocht. Mogen die vanwege brandgevaar bli. Wij hebben een huis gekocht uit eind jaren zestig.


En op twee slaapkamers zit nog zachtboard op het plafond. Wij wonen in een huurwoning en overal op de woonkamer na hebben wij nog zachtboard , volgens de opzichter van de woning mag zachtboard nog. Info over zachtboard plafond.

Resultaten van zoekmachines! Bovendien heeft een rieten plafond een goede geluidswerende werking. Vanwege het brandgevaar moet je een plafond van zachtboard wel verwijderen. De woning lijkt gerenoveerd in de jaren 70?


Stukken oude verflagen op deze plafond laten hier en daar los (bladert af). De beste hardboard en zachtboard platen zijn te vinden op Houthandelonline. Zachtboard (zachte vezelplaat) is een materiaal dat gemaakt wordt uit houtvezels.


Hoi meer ervaren klussers :P , we hebben een oud houten huis gekocht (alles is schots en scheef) en alle plafonds zijn gemaakt van zachtboard. Heb jij een soortgelijke klus?

Plaats hem dan op Werkspot. Zachtboard bestaat uit vervezeld hout, dat onder middelzware persdruk geproduceerd wordt. Deze vezels bevatten eennatuurlijke bindstof (lignine) waardoor de vezels. Ik ga er tenminste vanuit dat het plafond onderdeel uitmaakt van de woning en het hier niet. Dus er kwamen containers vol stokoude zachtboard plafonds en.


Ik heb waterkringen in een zachtboard plafond veroorzaakt door verwarmingsketel. Hoe krijg ik die kringen weg. Van deze plafonds worden de brand-. De plafonds van de slaapkamers op de eerste verdieping van onze woning zijn van zachtboard.


We hebben lekkage geha met als gevolg kringen in het plafond. Zachtboard is vooral geschikt als egaliserende, warmte-isolerende en geluiddempende ondervloer. Het werd vroeger veel voor plafonds gebruikt. Zachtboard is een lichtgewicht, poreuze boar gemaakt van vezels, zorgt voor isolatie tegen warmte en geluid.


De kleur ervan loopt uiteen van crème tot bruin en grijs. Een plafond van zachtboard moet je wel verwijderen, vanwege brandgevaar. Indien je het oude plafond wel weghaalt moet je een rachelwerk maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.