woensdag 18 november 2020

Uileborden friesland

Het Friese woord ûleboerd betekent uilebord. De makelaar vertoont motieven die in de Europese volkskunst voorkomen en derhalve niet typisch zijn voor Friesland. Deze website van uilenborden Batema staat geheel in het teken van het traditionele friese uilenbord.


De uilenborden worden in de eigen werkplaats gemaakt. Voor verschillende gebieden bestaan verschillende vormen van uileborden. Het uilenbord van Litterenseradiel.

Dit is de gemeente die gesitueerd is. Traditioneel zijn de ontwerpen van Friese uileborden streekgericht. Ook fabriceren wij uileborden met uw logo of familiewapen. Wij creëeren uilenborden in alle soorten en maten. De uileborden waren oorspronkelijk het driekanten houten bord.


Info over uilenborden friesland. Resultaten van zoekmachines! Er wordt in Friesland onderscheid gemaakt in zes typen uileborden.

JJ Bouw is gespecialiseerd in het maken en plaatsen van uilenborden. Uileborden komen in velerlei verschijningen voor. U heeft de keuze uit een traditioneel of een modern ontwerp. Rietdekkersbedrijf Bate Batema is een gerenomeerd rietdekker die gespecialiseerd is in het plaatsen van rieten daken.


Ook kunt u bij ons terecht voor o. U kunt kiezen tussen een houten of. De aanwezigheid van zwanen alleen in Friesland. In Friesland kent men als opvallend dakornament het ‘ûleboerd’ of ‘ûleboard’, welke aanduiding het best vernederlandst kan worden als uilenbord. Dit zijn rechtopstaande driehoekige vormen.


Onderdelen en verspreiding. Op de daken van veel Friese boerderijen vinden we aan de voor- en achterkant een driekantig bor dat. Uilenbord De Uil is een nuttige vogel. Voor de boer is hij een bondgenoot in de strijd tegen muizen.


Hij is dus heel welkom op de boerderij, zo welkom dat hij soms. Friese vogelhuisjes, nestkastjes, voederhuisjes, etagères, uilenborden van Kees vd Werf. Deze website is van Alting rietdekkers in omgeving Kollumerzwaag Friesland gevestigd voor zowel kunstof als houten uilenborden.


Wilt u een uilenbord laten maken, plaatsen of renoveren?

Dan staan wij voor u klaar. Bezoek de website voor meer informatie over uilenborden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.